Diferenţă

Standard

Văzut recent „Totul despre Schmidt”, film din 2002, regizat de Alexander Payne şi inspirat de romanul omonim al lui Louis Begley. E greu de spus de ce este tulburător acest film despre un bărbat de 60 şi ceva de ani – interpretat de Jack Nicholson – rezervat şi modest, conştiincios şi cuviincios, pedant şi caraghios, şters, burghez până în măduva oaselor, rotunjor, cu părul „sare şi piper” rărit şi o şuviţă lungă cuprinzându-i bolta cheliei. Dar simţi cumva inefabilul stăruinţei lui de a trăi, şi de a trăi onest, chiar şi în capătul amar şi singuratic al vieţii. Scurt monolog al personajului principal: „Ştiu că suntem fragmente infime în marea schemă a întâmplărilor şi probabil că tot ceea ce putem spera de la viaţă este să aducem ceva diferit. Dar ce fel de diferenţă am adus eu? Ce anume este mai bun în lume datorită mie?”

3 răspunsuri »

  1. wow!cam profund pentru asa o zi minunata,Ionut!

    la multi ani fericiti si binecuvantati pustiului tau,la multi ani si tie si tuturor celor care se simt copii inca si care-ti trec pragul acestui minunat coltisor de suflet!

    profunda postarea, dar aceste intrebari daca ni le-am (im)pune macar din cand in cand,sincer si total dezinteresat,cu siguranta lumea noastra ar fi altfel,infinit mai buna.

    si multumesc pt recomandare,il voi cauta si eu:)

    zi tare faina iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s