În mijlocul naturii

Standard

Poposim pentru câteva zile în Răşinari, de fapt la ceva distanţă de sat, la o pensiune aflată pe drumul spre Păltiniş. În fiecare dimineaţă culegem fructe din livada care încadrează pe trei părţi pensiunea, le spălăm în apa rece a pârăului din apropiere şi le mâncăm întinşi pe-o pătură, în timp ce privim pantele verzi şi abrupte, păşuni cu căciuli mari de conifere, şi facem presupuneri care din ele e Coasta Boacii.

O arătare din marginea dinspre pădure a grădinii ne nedumereşte: e un copac cu trunchiul înalt, drept şi robust, dar cu ramurile ciuntite (cu excepţia câtorva din vârf), ce pare un prepeleac pregătit în pripă pentru o căpiţă enormă de fân. Patronul pensiunii, un bătrân peltic care-şi petrece ziua tândălind pe un scaun de regizor şi tăifăsuind cu clienţii, ne spune că livada, tânără şi roditoare, atrage an de an, în general toamna, urşii poftăreţi: „scutură, culeg, mănâncă, mormăie, pleacă, revin.” Arborele care ne-a trezit mirarea e un păr, la ale cărui fructe văratice a jinduit, nu demult, o ursoaică cu doi pui. Căţărată în copac şi preocupată de perele aromate, se pare că ursoaica s-a dezechilibrat şi a căzut. Dihania nu a păţit nimic grav, dar în cădere a ruinat coronamentul.

Urşi care vin şi revin, scutură, culeg, mănâncă şi mormăie la doi paşi de poarta pensiunii!!! Care poartă, abia acum bag de seamă, deşi trainică, are broasca ruginită şi nu se poate încuia. Deodată freamătul tainic al pădurii se aude mai aproape: cu adevărat un sejur în mijlocul naturii.

Un răspuns »

  1. Nu își merită banii,cel puțin cameră de la etaj care ne a fost dată,o cameră foarte mică cu mobilă veche,telecomanda nefuncțională la tv,baia la comun unde curățenia lăsa de dorit,banii pt cazare îți sunt ceruți imediat cum te instalezi cu toate ca ți se cere și CI ,deci nu se merită ,mai bine dai mai mulți bani (dacă ai noroc să găsești camere libere la celelalte pensiuni) decât să stai acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s