Carneţel cu însemnări

Discuții

În jur de şase mii de obiecte au fost recuperate de pe fundul Atlanticului de Nord, de la locul epavei Titanicului, în cei treizeci de ani scurşi de la descoperirea ei. Ochelari, ceasuri, bijuterii, argintărie şi porţelanuri, piese de mobilier, monede, geamantane, seifuri, candelabre, sticle cu vin şi lichior, pipe, flacoane de parfum, piepteni, bricege, jucării, un clopot, un megafon, unelte din cabina timonierului, siflee, bucăţi din carenă.

De asemenea, multe obiecte care păreau sortite dezintegrării rapide: bancnote, mănuşi, pantofi, pălării şi alte veşminte, liste de bucate, scrisori, ilustrate, cărţi, încă şi un carneţel cu însemnări. I-a aparţinut lui Edgar Samuel Andrew, un tânăr argentinian de 17 ani, ajuns în Anglia pentru a se şcoli cum se cuvine şi care traversa oceanul invitat la nunta fratelui său mai mare. Caietul se afla, împreună cu câteva manuale, instrumente de scris şi alte lucruşoare, într-o geantă din piele, găsită şi adusă la suprafaţă în vara anului 2000, de-o expediţie a companiei RMS Titanic, care deţine drepturile explorării celebrei epave.

Aproape un secol în apa sărată a oceanului, la o adâncime de 3800 de metri. Scrise cu cerneală albastră, cuvintele adolescentului Edgar, care nu a supravieţuit dezastrului, pot fi şi astăzi citite cu uşurinţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s