Gonim în zori

Discuții

Călătorie, împreună cu două colege, la Biblioteca „Panait Istrati” din Brăila – interes de serviciu. Dimineaţa e radioasă, dar habitaclul SuperNovei noastre (voiajăm cu maşina bibliotecii) incomod, aşa că sugerez să îndesim popasurile: ne-ndreptăm şalele, culegem maci, ascultăm melopeile păsăretului de câmp, facem poze, ronţăim nişte biscuiţi, ne luptăm cu căpcăunii care-şi rotesc de zor braţele lungi, de-o parte şi de alta a şoselei… Şoferiţa se opune vehement, musai să ajungem înainte de zece la Brăila, iar drumul e lung.

După un răstimp în care furnicile mi-au luat în stăpânire piciorul drept până către şold, reiau ideea într-un registru intelectual, potrivit unor oameni de cultură ca noi: „Dar dacă am lua câteva lecţii pe traseu? Ruinele Cetăţii Carsium, crucile de piatră din Oraşul de Floci, străvechea albie a Ialomiţei, ciulinii Bărăganului. Niţică istorie, niţică geografie…” „Pofta’n cui cu istoria!”, vine prompt răspunsul de la volan.

Când intrăm în satele câmpiei mă pomenesc rugându-mă să facem o pană. Mai întâi poftesc la o pană mică, de cauciuc, apoi la una mare, de motor. Zadarnic, gonim (vorba vine) în siguranţă şi ajungem la destinaţie cu trei sferturi de ceas mai devreme decât momentul prevăzut, timp aproape suficient să preiau controlul corpului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s