Cunoștințe

Discuții

„De unde te știu?!”, mă şi, mai ales, se întreabă doamna din biroul 204 unde ajung cu o solicitare scrisă. Chipul ei vesel, fardat cu gust îmi spune că a avut o noapte odihnitoare, o dimineață blajină și-atât. Aruncă o privire goală la foaia pe care i-o întind, apoi se-ntoarce către mine: am făcut cumva liceul la număru’ 4?, am fost de revelion în Inel, la Florentina?, am lucrat la service cu ingineru’ Geavit, ăla de l-a lovit…? Nu, nu, nu. Insistă că-i par cunoscut.

„Dar tu, nu mă știi?”, schimbă deodată direcția. Ia o postură dreaptă, își înalță bărbia și își rotește ușor capul spre stânga, pozându-mi cu stil. Sunt la un metru și nițel de ea, îi simt parfumul dulceag, îi văd buzele riguros conturate cu dermatograful, decolteul binevoitor, ochii verzui, îngustați. Pe un colț al biroului e o oală smălțuită cu un buchet de lămâiță. Curentul rece suflat de aparatul de aer condiționat face un ocol prin cameră și mă lovește în ceafă. În boxele computerului se aude Papa was a Rolling Stone, versiunea lui Phil Collins.

„Vă știu”, răspund, „lucrați la Direcția …, biroul 204 și vă ocupați de cererile de …” Figura i se schimbă ca și cum ar fi mușcat dintr-o poamă acră. Se destinde repede și aproape că izbucnește în râs. Îmi oferă o cană mare cu cafea la filtru. Pentru rezolvarea chestiunii va trebui să merg la biroul 211, etajul 2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s