Joburi

Discuții

Camera de așteptate a medicului de familie: lungă, îngustă și aglomerată, fără ferestre dar puternic iluminată artificial, curată, mirosind a trandafiri de la detergentul cu care s-a spălat pe jos. Pe pereți, în locul afișelor clasice cu unguentele din grăsime de rechin și bucuria nestăvilită  a cetățenilor care au scăpat de hemoroizi, sunt înrămate câteva reproduceri după Luchian.

Liniștea încăperii e spartă de accesele de sughiț ale unui tânăr costeliv și de tocănitul pantofilor galbeni ai unei domnișoare pe pavea. Duduia e impacientă – stă picior peste picior pe scaunul din dreapta mea, se ridică, face un drum până la ușa cabinetului, apoi altul, mai lung, către ușa de la intrare, înapoi la scaun, se așază, oftează ușor, se ridică și repetir. Mișcările și expresiile feței îi sunt atât de asemănătoare încât pare că trage duble din aceeași scenă, importantă, a neliniștii.

Într-un episod de repaus îmi spune motivul: se va compromite. Și-a luat liber doar două ore de la birou și va întârzia. E totuna dacă telefonează să prelungească sau nu. Anunțată acum ori constatată mai târziu, întârzierea e o dovadă clară că nu a estimat corect „variabilele” consultației, iar asta e „nașpa”. De ce? Fiindcă estimarea e meseria ei, e pricing analyst la o firmă foarte mare din port. Probabil că a văzut un pistrui de nedumerire pe fața mea, fiindcă a ținut să repete mai aproape de ureche și fără jumătate din accentul shakespearian: pricing analyst. Un job stresant, dar „cool”, îmi mărturisește, deși nu la fel ca fostul job – wholesale officer pentru un dealer Mercedes. Ăla da, a fost „super-cool”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s