Evadare

Discuții

Titanic valsAl treilea an în care am sărbătorit ziua bibliotecarului (23 aprilie) la BJ Constanța printr-o fandare șugubeață, o evadare inocent-serioasă, încuind bracurile tomurilor și dând jos haina demodată a bibliotecarului, pentru a o îmbrăca pe cea a actorului, strălucitoare și jinduită, cu toate că-i croită larg, pentru amatori.

Am pus în scenă Titanic vals, iar eu, molâu de la natură, am jucat un Spirache rârâit și, fiindcă aula bibliotecii are o acustică teribilă, cam răstit. N-am avut pălărie verde, dar i-am făcut pe plac Chiriachiței, cumplita soacră a personajului meu, și am încuviințat, fără zeflemea, că e exact verdele ce-i place. Publicul – colegi bibliotecari (actuali și foști), rude, prieteni, ba și vecini – a fost binevoitor, după cum a fost implorat, doar pe jumătate în glumă, dar și amuzat și înduioșat (avem martori și dovezi).

Săptămâni în șir am avut pe limbă replicile scrise de Tudor Mușatescu pentru Spirache, slujbașul cumsecade, acum însă, după reprezentație, încântat și uimit de mica minune a evaziunii noastre teatrale, îmi răsună cu gratitudine în minte zvonurile dulci ale colegilor de scenă îngustă și culise înghesuite: ale Claudiei, Lilianei, Irinei, Danei, Cristinei, Lucicăi, Marilenei, Ruxandrei, Mihaelei, ale lui Adrian, ale Andreei – replici pârdalnice, fățarnice, prețioase, blânde, flegmatice, răzgâiate, nepritocite, mormăite, zaharisite, tremurate, delicioase.

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s