Múci

Discuții

Aflu de-o însemnată contribuție a unui politician la măsurarea timpului. E vorba de Anthony Scaramucci, 54 de ani, american cu filiație italiană, educat la prestigioasele universități Tufts și Harvard, bancher și antreprenor de succes, republican, menit unei isprăvi aparte.

În iulie 2017, la câteva luni după ce a preluat scaunul de președinte al Statelor Unite, dl Donald Trump l-a numit pe dl Scaramucci director de comunicare al Casei Albe. Un post foarte important și o decizie aflată în siajul celebrei sale devize din campania electorală: „We want top of the line professionals”. „Mă voi înconjura numai de  cei mai buni și cei mai serioși dintre oameni” decretase candidatul Trump, iar președintele Trump traducea în viață. Domnul Scaramucci a fost dat afară după zece  zile (pentru niște vorbe cam slobode, se zice), un interval care are ocazia să primească un nume, numele celui în chestiune desigur. Pe scurt, zece zile egal un „scaramucci”. Merge și contras: „mucci”, citit „múci”, pluralul având aceeași formă. De pildă, până la Crăciun mai sunt doar trei múci și nițel. Sau, citiți, nu citiți, cărțile trebuie returnate după exact doi múci. Foarte bine sună și adaptarea unei vechi ziceri neaoș-cazone: număr múcii până la liberare.

12 răspunsuri »

  1. Umor taios; o noua etapa in scriitura ta? Ori o ramura tanara, de fapt. hohot chicotit care ne incalzeste un pic la final crispat de toamna (aici ninge ca in februarie, cu vant asprit pe buze violet; brrr!). Inapoi la tine: faina tare incondeierea de 22/11! Merci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s