Șut cu șpițul

Discuții

O prietenă, profesoară de geografie la o școală din oraș, mă roagă să-i repar un obiect didactic. Ține mult la el și-l folosește încă de pe vremea când era elevă silitoare (olimpică) în aceeași școală dintre blocuri. Îl aduce cu grijă într-un sac negru de plastic și-l așează mustăcind în mijlocul camerei: un glob pământesc mare, destul de vechi.

Mamă, ce hârb! Meridiane desprinse ca niște limbi lălăind pe-afară, polii adânciți și aproape desfăcut în două pe linia ecuatorului. Îmi spune că în ultima zi de școală cei de-a opta l-au bușit fără milă prin laborator ca pe-o minge de fotbal: „Uite, a primit un șpiț în Țara de Foc!” Șpiț!!??? Fac ochii cât cepele la amica mea elegantă și grațioasă. „Ce?! Am jucat și eu mingea în copilărie.”

3 răspunsuri »

  1. Istorie si geografie la un loc; spor la lucru! grea misiune, dar tu esti un restaurator iscusit, fara indoiala; imi amintesc cat esti de minutios si cat de mult ai contribuit la intocmirea si la aranjarea, in toamna lui 2016, a acelei micute expozitioare de poezie si fotografie; vad aici foarte bine cum l-ai preluat pe bietul Pamant; sa ne arati si faza de dupa restaurare, cu prietena ta emotionata sa isi regaseasca materialul didactic intremat si, prin urmare, imbratisand un Pamant fericit.

    • Salut!! Globul are o mică notiță de prezentare, dar anul nu e menționat. Însă, țara noastră e trecută drept R.P. Română, ceea ce înseamnă că e realizat înainte de anul 1965, când numele oficial al statului s-a schimbat din Republica Populară Română în Republica Socialistă România. Prin urmare, un glob bătrâior, cel puțin 55 de ani. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s