Logica și libertatea

Discuții

Revăd cu încântare „Măcelarul”, filmul din 1970 al lui Claude Chabrol, care-mi aduce aminte, între altele, o replică pe care-am folosit-o într-o vreme în fața celor ce se mirau ce draci am avut de-am plecat din armată. „Am fost cincisprezece ani în armată”, zice Popaul, personajul principal masculin, la începutul filmului. „Ei bine, în armată sunt două lucruri pe care le iubești, fiindcă nu le ai: logica și libertatea.” Am spus-o, apăsat sau relaxat, reducând, pentru respectarea adevărului, perioada la zece ani și construind pe baza ei un mic argument, dar n-am reușit să micșorez nimănui, c-o umbră de fărâmă măcar, perplexitatea.

11 răspunsuri »

    • Una dintre spaimele băiatului meu în copilărie era liceul militar. Când făcea câte-o boacănă, una babană, mă prefăceam că sun un fost coleg să-mi găsească un loc pentru el la liceul militar. Era bau-baul lui!! 🙂

  1. Bunicul și străbunicul meu au fost decorați în războaie -pentru fapte fără vărsare de sânge.
    Lui tata, din câte mi-am dat seama, armata nu i-a prea priit, iar eu nu am prea făcut cunoștință cu ea, în afara unor momente penibile de la recrutare.

  2. Tata a fost veteran de război, eu, am făcut armata în facultate, a fost ok, instructoarea noastră o locotenentă, era drăguță atât la propriu cât și la figurat; am rămas cu amintiri plăcute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s